Znanstveni centar izvrsnosti za personaliziranu brigu o zdravlju je interdisciplinarni centar izvrsnosti iz područja biotehničkih i biomedicinskih znanosti. Zamišljen je kao efikasan način prijenosa znanja i kompetencija stečenih u biotehničkim znanostima na temeljna i primijenjena biomedicinska istraživanja u kojem su istraživačke grupe komplementarne. Jedan od primjera sinergističke aktivnosti između znanstvenih jedinica ovog ZCI je mogućnost analize glikanskih biomarkera u evaluaciji učinaka primjene funkcionalne hrane kod zdravih ispitanika i bolesnika. Kako je riječ o inovativnom i originalnom pristupu hrani, radom ovog centra povećat će se međunarodna znanstvena te gospodarska konkurentnost naše regije, a time i cijele Hrvatske.
Čine ga dvije znanstvene jedinice i to Znanstvena jedinica za istraživanje u glikoznanosti i Znanstvena jedinica za istraživanje, proizvodnju i medicinsko ispitivanje funkcionalne hrane čiji je sastavni dio Odjel za kemiju.
Članovi:
prof. dr. sc. Milan Sak-Bosnar, voditelj
doc. dr. sc. Olivera Galović, suradnik
doc. dr. sc. Mirela Samardžić, suradnik
dr. sc. Mateja Hajduković, suradnik
Sanja Petrušić, suradnik