Dani mladih istraživača

23. do 24. svibnja 2019. će se održati ovogodišnji znanstveni skup “Dani mladih istraživača”, koji se organizira u suradnji tri Odjela (Odjel za kemiju, Odjel za biologiju, Odjel za fiziku) te Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, Medicinskog fakulteta i Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. Skup će se održati u prostorima Odjela za biologiju, Ulica cara Hadrijana 8/A. Na Skupu će se mladi istraživači predstaviti usmenim izlaganjem znanstvenih istraživanja nastalih izradom završnih, diplomskih, doktorskih radova i/ili sudjelovanjem na znanstvenim projektima. Cilj organiziranja skupa je okupiti što veći broj mladih istraživača, odnosno studenata, doktoranada i poslijedoktoranada kako bi se osigurala što kvalitetnija razmjena znanja te razvijao interdisciplinarni pristup u rješavanju problema vezanih za različita područja znanstvenih istraživanja. Uspješno održan skup omogućit će povezivanje, jačanje konkurentnosti i pretpoznatljivosti mladih istraživača na međunarodnoj razini. Skup je otvoren za širu javnost, prethodna prijava nije potrebna, stoga Vas pozivamo da dođete poslušati predavanja. Sve dodatne informacije možete potražiti na našoj web stranici: https://istrazivaci-os.com.hr/, te na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/istrazivaci.os/.

Vidimo se!

 Dan mladih istraživača

Datum održavanja skupa: 16.04.2018.
Mjesto: Aula Sveučilišta (Rektorat)
Adresa: Trg Svetog Trojstva 3, Osijek

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Medicinski fakultet Osijek, Odjel za kemiju i Odjel za biologiju ove godine po prvi puta organiziraju znanstveni skup „Dan mladih istraživača“ s ciljem okupljanja mladih znanstvenika i istraživača Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koji pripadaju srodnim područjima znanosti.
Skup će pružiti priliku mladim istraživačima (doktorandima i poslijedoktorandima) prezentaciju svojih rezultata istraživanja, upoznavanje i razmjenu ideja te prikupljanje novih znanja i iskustava. Na Skupu će se mladi istraživači moći predstaviti usmenim izlaganjem znanstvenih istraživanja nastalih izradom doktorske disertacije i/ili sudjelovanja na znanstvenim projektima.
Misao vodilja organiziranja skupa „Dan mladih istraživača“, osim poticanja interdisciplinarnosti, je što će Skup omogućiti razmjenu i stvaranje novih ideja i prijateljstava te uvelike doprinijeti stjecanju znanja, vještina i kompetencija neophodnih za rad na znanstveno-istraživačkom i nastavnom polju.
Međusobno povezivanje mladih sa sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku je potrebno i sigurno se na ovakvim temeljima stvara buduća zajednička suradnja.
Veselimo se Vašem dolasku!
Detaljnije informacije možete potražiti na internetskoj stranici skupa: Dan mladih istraživačaGREEN konferencija

 

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u suradnji s Međunarodnom federacijom za zdravstvenu ekologiju (IFEH), Odjelom za kemiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te mrežom institucija iz Hrvatske i inozemstva organizira 1. međunarodnu studentsku GREEN konferenciju koja će se povodom 22. svibnja Međunarodnog dana bioraznolikosti održati na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, 17. i 18. svibnja 2018.

Ciljevi 1. međunarodne studentske GREEN konferencije su okupljanje studenata prirodnih, biomedicinskih, tehničkih, biotehničkih, društvenih i humanističkih znanosti, popularizacija znanosti, razmjena i nadogradnja znanja, promicanje multidisciplinarnog pristupa području zaštite okoliša, primjena smjernica održivog razvoja te ostvarivanje zdravijeg načina života.

 

PRIJAVE RADOVA

Sažetak rada (do 200 riječi) na hrvatskom i/ili engleskom jeziku potrebno je poslati putem internetske stranice 1. međunarodne studentske GREEN konferencije

(http://www.ptfos.unios.hr/isc_green/index.php/prijava-sazetaka-i-radova/)

do 16.04.2018.

 

SEKCIJE

Prirodne znanosti

Biomedicina i zdravstvo

Tehničke znanosti

Biotehničke znanosti

Društvene znanosti

Humanističke znanosti

Interdisciplinarno

*za sudjelovanje studenata u radu Konferencije nije potrebna uplata kotizacije

Detaljne informacije dostupne su na internetskoj stranici Konferencije:

http://www.ptfos.unios.hr/isc_green/

Konferencija PDF

Konferencija PDF ENG