Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Smotra je bila izvrsna prilika da se maturanti upoznaju s dostignućima u pojedinim znanstvenim područjima te s opremljenošću pojedinih sveučilišnih sastavnica. Kako bi pružili što bolji uvid u mogućnosti, predstavnici sastavnica uložili su velik trud u pripremu predstavljanja na izložbenim prostorima.

Dvanaest fakulteta, četiri sveučilišna odjela i Akademija za umjetnost i kulturu zainteresiranima su ponudili prije svega osnovne informacije o dostupnim studijskim programima i uvjetima upisa, ali buduće su studente nastojali zainteresirati često vrlo zanimljivim prezentacijama i kreativnim pristupom.

– Ono što je svakako privlačilo buduće studente i posjetitelje na izložbeni prostor Odjela za kemiju bili su pokusi koji su se ove godine radili sa suhim ledom, jodnim satom, koktelima, vrućim ledom te kameleon. Svaki posjetitelj štanda mogao je dobili i prigodne materijale kao što su kemijske olovke, periodni sustav elemenata/kalendar te kratki vodič o Odjelu za kemiju u kojem se mogu pronaći sve informacije o tome koji se smjerovi mogu upisati, što sve mogu očekivati od studija, koje će sve kompetencije i vještine steći te gdje se mogu zaposliti po završetku određenoga smjera. Ove je godine učenicima srednjih škola pružena i prilika da 14. prosinca 2018. posjete laboratorij opće i fizikalne kemije Odjela za kemiju gdje su mogli sudjelovati u izradi pokusa „Hocuspocuschemicus“.

(Glas Slavonije)