MasKEMbal

24. veljače 2020. godine u suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku i uz posuđene rekvizite s Odjela za biologiju, Odjel za kemiju projektom „MasKEMbal“ predstavio je čari povijesti kemije široj javnosti.

Veljača je bila ispunjena mnogobrojnim aktivnostima na našem Odjelu a svakako najviše utisaka je ostavio “MasKEMbal” koji je održan u prostorima Odjela za kemiju, u sklopu kojeg smo imali priliku promovirati kemiju i prirodne znanosti među populacijom raznih uzrasta.

Ovim putem veliku ZAHVALNOST izražavamo kolegicama i kolegama sa Akademije za umjetnost i kulturu, koji su nam pomogli svojim znanjem i umijećem da sredimo i ukrasimo naše prostorije kulisama, koje su ručno izradili, te kostimima koje su nam posudili na raspolaganje kako bi naši povijesni kemičari bili u potpunosti sređeni. Svojim nesebičnim zalaganjem, znanjem, radom i trudom su nam izašli u susret i učinili da ova manifestacija bude u potpunosti uspješno provedena.

Ovom aktivnošću uvelike smo ostvarili još jednu novu dimenziju suradnje i povezivanja studenata ali i samih institucija.

Tjedan karijera (2019.)

Sveučilište u Osijeku u razdoblju 13.-17. svibnja 2019. organiziralo je po prvi puta Tjedan karijera Sveučilišta u Osijeku s ciljem razvoja karijere naših studenata, ali i njihovog povezivanja s poslovnim sektorom. Tjedan je obuhvatio niz aktivnosti, radionica, okruglih stolova, tribina, speed-dating aktivnosti i predavanja namijenjenih studentima, u suorganizaciji svih znanstveno-nastavnih i umjetničko-nastavnih sastavnica našega Sveučilišta.

Uvodnu motivacijsku tribinu odmah nakon otvaranja održao je Robert Seligman, u Auli Rektorata Sveučilišta dok je središnju motivacijsku tribinu održao Ivan Meštrović, u  Auli Magni Agrobiotehničkog fakulteta.

Karijerni korzo održan je u prostorima Agrobiotehničkog fakulteta, gdje je uz štandove potencijalnih poslodavaca organizirano i niz popratnih sadržaja za studente.

Na Odjelu za kemiju održano je predavanje prof. dr. sc. Ivana Vickovića pod nazivom „Znanje i vještine – zašto i kako“ te dvije  radionice po nazivima „Pisanje životopisa i motivacijskog pisma“  i „Kako se predstaviti na razgovoru s poslodavcem“.

Za kraj tjedna karijera održan je okrugli stol Alumni kluba Odjela za kemiju pod nazivom „Stvaranje karijere – izazovi i iskustva“ gdje su bivši studenti iznijeli svoja iskustva prilikom zapošljavanja.