Advent kreativnosti

Advent kreativnosti

  

„Najljepše doba u godini“  prošle je godine prvi put obilježeno na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku manifestacijom „Advent kreativnosti“. Kroz pet je dana, od 16. do 20. prosinca, u prizemlju zgrade Građevinskog i arhitektonskog fakulteta zavladao pravi blagdanski ugođaj.

Sveučilište je u suradnji sa sveučilišnim sastavnicama, kao pokrovitelj, organiziralo manifestaciju koja božićnom periodu nastoji dati znanstvenu i umjetničku dimenziju te time dodatno popularizirati znanost.

Advent kreativnosti pripremili su Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Fakultet odgojnih i obrazovnih znanosti Osijek, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek te dva sveučilišna odjela – Odjel za biologiju i Odjel za kemiju.

Tridesetak studenata Odjela za kemiju organizirali su i proveli prigodne radionice izrade božićnih ukrasa i adventskih vijenca „Kemija Božića“ i „Čarolija u bojama“, namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola.

Program je bio pun kreativnih i radioničkih te sajamskih aktivnosti za sve uzraste i otvoren za građane. U raznolikom programu bilo je glazbenih nastupa studenata i natjecanje zborova, božićni koncert akademskog zbora „Strossmayer“, projekcije studentskih filmova, nekoliko radionica, izložbe studentskih radova i predstava „Božićna zvijezda“, kao dio programa za mlađe uzraste.

U sklopu Sajma kreativnosti, svoje su rukotvorine predstavile škole iz Osijeka i Osječko-baranjske županije te dio fakulteta.