Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.
Glavna tema 19. Festivala znanosti je ŽIVOT. Tema koja je dovoljno široka kako bi, kao i uvijek, omogućila kreiranje raznolikog, zanimljivog i zabavnog programa namijenjenog široj publici.Uz poštivanje epidemioloških mjera i nastojanje da se što više aktivnosti održi na otvorenom i online, Festival znanosti nastavlja promoviranje znanstvenih tema. Festival znanosti će se održati u periodu od 2.-7. svibnja 2022.
Posteri na Odjelu za kemiju:
1. Mateja Peršić, Marta Malović, Ana Amić: “Kava -napitak života (?)”
2. Mateja Budetić, Mirela Smardžić: “Kemijske reakcije u svakodnevnom životu”
3. Rajna Marija Jozić, Matija Cepanec, Ana Amić: “Boje života-smrt monotonije”
4. Doris Prokopec, Ana Amić: “Molekule života”
5. Dina Magić, Ladislava Laszlo, Ana Amić: “Čokoladni život”
6. Vlatka Gvozdić, Domagoj Vidosavljević, Marina Vidosavljević, Eda Puntarić: “Maslačak kao pokazatelj mogućeg onečišćenja okoliša”
 
U sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti s temom Život, Odjel za kemiju posjetio je dječje vrtiće Laticu i Pčelicu. U radionici pod nazivom „Čarolija života“, djeca su, kroz niz jednostavnih pokusa, imala priliku otkriti čaroban svijet kemije koji upravlja svakodnevnim životom. Tako su vidjeli da nam, osim što su nam neophodne za pripravu ukusne salate, kiseline mogu otkriti razne tajne, a bezbojne tekućine mogu naslikati raznobojne slike. Saznali smo što čini kiflu mekanom; zašto eruptira vulkan i zašto se ulje i voda ne vole.
Radionice su vodile poslijedoktorandica Marija Paurević i docentica Martina Šrajer Gajdošik uz pomoć studentice 3. godine preddiplomskog studija kemije Petre Švab.
  
Ovogodišnji Festival znanosti su djelatnici Odjela za kemiju obilježili i izvan svoje institucije, kao što smo već objavili. Jedna takva posjeta bila je Medicinskoj školi u Osijeku. Dana 2. svibnja 2022. Medicinsku školu su posjetili doc. dr. sc. Ana Amić i studenti s Odjela za kemiju. Na edukativnom predavanju su prisustvovali učenici 2.f i 1.l razreda uz pratnju profesorica Ivane Petric, Ivane Prus Wertheimer, Ivane Nemet i Gabrijele Roguljić, te kroz nekoliko pokusa u kojima su učenici i sami imali priliku sudjelovati, na vrlo zanimljiv način proširili svoje znanje o kemiji i njezinom prisustvu u svakodnevnom životu.
Detaljnije o tome možete pročitati i vidjeti na fotografijama u privitku i na web stranicama Medicinske škole u Osijeku: